
Kto z Was miewa tak, że wstaje rano i napiłby się piwa do śniadania ale jednak trochę głupio? Idealnie wtedy pasują pyszne naleśniki w wersji amerykańskiej czyli pancakes z dodatkiem piwa!
Risotto to prawdziwy klasyk kuchni włoskiej. Pomimo, że nie jest raczej najtrudniejszym technicznie daniem, to wymaga mnóstwo uwagi i dyscypliny. Mocno grzybowy smak, podbity jeszcze przez dodanie aromatycznego piwa (w moim przepisie był to akurat Ciechan Lagerowy), jest wybitny i rekompensuje wszystkie trudności.
Któż nie lubi przegryźć czasem coś słodkiego? Ale kto z piwoszy nie lubi zarazem odrobiny goryczy? Czekoladowy sernik z dodatkiem ciemnego piwa idealnie łaczy te dwa smaki. Słodycz herbatnikowego spodu, goryczka mocno kakaowej czekolady i kawowo-czekoladowy aromat piwa tworzą wyjątkową mieszanke!
Proste szaszłyki z kurczaka w marynacie z piwa Żytorillo browaru Pinta. Danie szybkie i proste do wykonania, idealne na wieczornego grilla, lub spotkanie z przyjaciółmi.