Kwas Epsilon

Średnia ocen: - 10
Miejsce w rankingu (ogółem): -
Miejsce w rankingu (styl): -
Miejsce w rankingu (kraj): -

  • Kwas Epsilon

Fakty:

  • Nazwa:
    Kwas Epsilon
  • Styl:
  • Kraj:
    Polska
  • Browar:
  • Skład:

    woda, słody jęczmienne i pszeniczne Weyermann®: pale ale, wiedeński, diastatyczny, pszeniczny jasny; chmiele (US): Citra®, Mosaic™, Warrior®, Cascade, ekstrakt chmielowy z odmiany Columbus (US); blend bakterii: l. plantarum, l. brevis, l. delbrueckii; drożdże Fermentis Safale US-05.

  • Alkohol:
    6.00%
  • IBU
    50
  • Ekstrakt:
    18.00°
  • Temperatura podawania:
    7 - 9°

Twoje oceny:

Możliwość oceniania piw dostępna jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Zaloguj się lub utwórz konto i zacznij oceniać razem z Nami!
Dodane przez: zbn
Zgłoś błąd

Opis:

INTA Kwas Epsilon 18° - jasne, treściwe piwo górnej fermentacji, zakwaszane blendem 3 szczepów bakterii Lactobacillus oraz chmielone w kotle i na zimno aromatycznymi, cytrusowymi chmielami amerykańskimi. Połączenie smaków kwaśnego, słodkiego i gorzkiego z posmakami owoców tropikalnych, dojrzałej pomarańczy i zielonego grejpfruta. W zapachu cytrusy (cytryna, grejpfrut, limonka) oraz aromaty bakterii kwasu mlekowego   Kwas Epsilon 18° - spodziewaj się niespodziewanego.

Więcej piw w stylu Speciality Fruit Beer:

Komentarze:

Brak komentarzy